Een combinatie van smaken die ontzettend goed bij elkaar passen. Pindakaas met banaan is heerlijk, pindakaas met chocolade is heerlijk en chocolade met banaan is heerlijk. Dus die drie bij elkaar in een taart moet wel een super lekker resultaat geven.
De taart bestaat uit een luchtige chocolade cake (biscuit) met daar tussenin een crème van roomkaas met pindakaas, daar bovenop liggen weer plakjes banaan. De buitenkant van de taart is afgewerkt met chocolade koekkruimels, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor chocolade hagelslag of chocolade schaafsel. De taart heb ik afgewerkt met toefjes slagroom met daar bovenop plakjes banaan en op de bovenkant van de taart zit ook nog een laagje chocolade schaafsel.
Je zal vast denken nu, dat is heel machtig. En dat klopt! Maar ontzettend lekker, dus neem een klein stukje ervan en geniet!
Ingrediënten chocolade biscuit
6 eieren
150 gram suiker
120 gram bloem
20 gram cacao poeder
10 gram roompoeder (custardpoeder)
Ingrediënten pindakaas roomkaas vulling
200 gram roomkaas
150 gram roomboter
100 gram suiker
150 gram pindakaas
2 grote bananen
Ingrediënten decoratie
koekkruimels of chocoladehagelslag/schaafsel
150 ml slagroom
1 banaan
Bereiding biscuit
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht
- Klop de eieren luchtig samen met de suiker
- Zeef de droge ingrediënten boven de luchtige eieren en spatel het er langzaam doorheen. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid hierover je biscuit beslag. (tip: laat het bakpapier plakken aan de bakplaat door de hoeken een beetje in te smeren met het beslag)
- Bak de biscuit af in het midden van de oven voor ongeveer 10-12 minuten
- Als je biscuit gaar is, keer het dan meteen om op een rooster en trek voorzichtig het vel bakpapier er van af. Laat het afkoelen.
Bereiding crème
- Klop de boter samen met de suiker luchtig in de keukenmachine (vlinder) of met de mixer, de boter moet helemaal wit en zalvig zijn.
- Voeg de roomkaas toe (op kamertemperatuur, dus haal hem uit de koelkast!) en laat de machine de boter en de roomkaas mengen.
- Voeg als laatste de pindakaas toe, dit kun je met de hand er door mengen, maar dit kan je ook door de machine laten doen. Proef even of je de crème genoeg naar pindakaas vind smaken, zo niet voeg je nog een lepel extra toe.
Afwerking taart
- Steek 3 ronde plakken uit het biscuit deeg, dit kun je doen met een taart ring.
- Leg de eerste plak neer op een bord en besmeer hem met de pindakaas crème, daarop leg je plakjes dun gesneden banaan.
- Daar boven op weer een plak biscuit, besmeren met pindakaas crème en de plakjes banaan
- Dan de laatste laag biscuit boven op de taart leggen en een beetje aanduwen.
- Besmeer de bovenkant en de zijkanten van de taart met de crème, met een paletmes kan je dit mooi glad krijgen.
- Hou met één hand de taart voorzichtig vast aan de onderkant (een rond kartonnetje eronder is handig), en druk met je andere hand de koekkruimels of hagelslag er tegenaan.
- Schaaf een blok chocolade over de taart en maak de taart af met toefjes slagroom en plakjes banaan.
- Tip: als je de taart niet direct op gaat eten, is het handig om de plakjes banaan af te werken met een laagje van gelei/jam met water. (kort koken en dan bestrijken)
- Snijd niet te grote stukken van deze taart, hij is heerlijk, maar erg machtig. Geniet er van!