Ik vind het heerlijk om weer nieuwe recepten uit te kunnen proberen. Deze week maakte ik pindakaas havermout koekjes een lekker en een iets “gezonder” tussendoortje dan een gewoon roomboter koekje. Ik heb volkorenmeel gebruikt zodat de koekjes extra vullen, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om meer van te eten 😉
Ze waren zo lekker dat ze binnen 2 dagen allemaal op waren (met z’n 2en!), dus wees gewaarschuwd. De koekjes hebben een beetje een zanderige/korrelige structuur, misschien een beetje droog als je het vergelijkt met een gewoon roomboter koekje. Maar voor een “gezonder” alternatief is dit prima. Vooral nu we terug zijn van vakantie, proberen we weer wat gezonder te doen. Gezond koken is nooit een probleem, genoeg lekkere en gezonde recepten om te maken. Maar het bakken in een gezond jasje steken is altijd wel een uitdaging, maar deze keer zeker geslaagd.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, hieronder het recept.
Ingrediënten (+/- 20 koekjes)
100 gram volkorenmeel
50 gram rietsuiker
50 gram roomboter
1 ei
115 gram pindakaas
50 gram gedroogde cranberry’s (of rozijnen)
80 gram havermout
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel azijn
1/2 theelepel zout
Bereiding
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door met een lepel of spatel
- Voeg daarna alle natte ingrediënten toe en kneed het met je handen tot een kleverig deeg
- Leg het deeg op een stuk plastic folie en maak er een lange rol van zodat je er straks gemakkelijk plakjes van kunt snijden
- Leg de rol minimaal 45 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hetelucht
- Snij plakjes van de rol van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, houd ongeveer 3 cm afstand tussen elk koekje
- Bak de koekjes in het midden van de oven af, na ongeveer 15 minuten zullen ze klaar zijn.
- Laat ze afkoelen en geniet!!