Met dit heerlijke zomerse weer is niets lekkerder dan een verfrissend drankje met veel ijsblokjes en vers fruit. Ik maak thuis regelmatig zelf sapjes of fruitwater, veel lekkerder en gezonder dan al die sappen en priklimonade uit de winkel. Het leuke is dat dit heel erg gemakkelijk te maken is en je kunt zelf bepalen hoeveel suiker of honing je toevoegt.
Voor deze ijsthee gebruikte ik een bosvruchtenthee van de Simon Levelt winkel, dit is een losse thee met gedroogde stukjes fruit erin. Gebruik voor het maken van de ijsthee het liefst thee van goede kwaliteit en liever niet die standaard zakjes thee. Deze thee bevat vaak veel cafeïne en toegevoegde suikers daarnaast zal het een minder intense smaak geven aan je ijsthee. In mijn ijsthee zit suiker en honing, maar mocht je een suikervrije ijsthee willen maken dan voeg je gewoon geen suiker en honing toe.
Jouw zelfgemaakte ijsthee maak je nog lekkerder door zelf wat vers fruit toe te voegen aan je thee mengsel. Nu kwam het precies zo uit dat we alweer heerlijke aardbeien uit onze moestuin hadden, dus een heerlijke toevoeging aan de ijsthee.
Ingrediënten voor 1 liter ijsthee
3 theelepels Bosvruchten thee
1 theefilter zakje
1 eetlepel honing
1 eetlepel suiker
1/2 citroen
1 perzik
handje frambozen (mag ook diepvries zijn)
handje aardbeien
citroenmelisse
Bereiding
- zet de waterkoker aan met minimaal 1 liter water
- neem een grote karaf en giet hier het kokende water in en hang hierin het theefilterzakje met daarin de bosvruchten thee
- voeg de honing en de suiker toe en laat de thee ongeveer 5 minuten trekken totdat het water mooi rood/roze is gekleurd
- haal het thee zakje uit het water en pers een halve citroen uit boven het water en roer de thee goed door
- schil de perzik en snijd hem in stukjes, voeg deze samen met de frambozen toe aan de thee
- zet de thee nu minimaal een halve dag in de koelkast zodat hij lekker koud kan worden en de smaken in kunnen trekken
- serveer de thee in grote glazen met veel ijsblokjes, gesneden aardbeien en een takje citroenmelisse
*mocht je nou geen geduld hebben om op de thee te wachten, dan kan je het proces ook versnellen door de thee met een halve liter water te maken (laat hem dan iets langer trekken) en vul de rest van de karaf met ijsblokjes af. Binnen een uurtje heb je dan je zelf gemaakte ijsthee.