Zoals ze vroeger genoemd werden, dat mag niet meer. Dus dan maar op z’n Amerikaans, Melow cakes oftewel choco zoenen. Ik vind ze heerlijk en wilde ze graag een keer zelf proberen te maken. Best een uitdaging leek me, veel verschillende handelingen en ook nieuwe dingen om te proberen. Leuk dus!
Als basis gebruikte ik een kaneel koekje, met daarop een toefje gestoomd schuim. Als je geen stoommand hebt kan je ook heel goed Italiaans schuim gebruiken voor dit recept (eiwitten opslaan met een warme suikerstroop). Achteraf denk ik dat ik in het vervolg ook een Italiaans schuim zal gebruiken als ik dit recept nog eens maak. Maar ik vond het zelf wel leuk om het een keer op deze manier te doen. Het gestoomde schuim is heel erg luchtig, alsof je een wolkje cappuccino melk op eet.
De chocolade die ik gebruikte om de melow cakes af te werken heb ik eerst getempereerd. Lees hier hoe je dat doet.
Ik heb een filmpje gemaakt van de bereiding, hieronder een overzicht van de ingrediënten.
Met dit recept maak je ongeveer 30 melow cakes.
Ingrediënten koekjes:
150 gram bloem
75 gram basterdsuiker
75 gram boter
1 eidooier
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
Ingrediënten schuim:
4 eiwitten
100 gram suiker
1 eetlepel maïzena
Ingrediënten chocolade:
300 gram pure chocolade
- Kneed het deeg en laat het een half uur rusten. Steek de koekjes uit met een kleine steker en bak ze af op 180 graden ongeveer 12 minuten.
- Klop de eiwitten samen met de suiker (geleidelijk toevoegen) stijf met de mixer. Spatel later er één eetlepel maïzena door.
- Spuit toefjes op een met bakpapier bekleedde stoommand en stoom de eiwittoefjes in ongeveer 8 minuten gaar.
- Leg de eiwittoefjes voorzichtig op de koekjes en plaats ze op een rooster.
- Giet de getempereerde chocolade over de toefjes en tik een paar keer met het rooster om de overtollige chocolade te verwijderen.
- Laat de chocolade buiten de koelkast stollen en klaar zijn je zelf gemaakte melow cakes!