Dit is de eerste keer dat ik dit recept maak, altijd spannend of het wel gaat lukken. Ik heb een bestaand recept gebruikt uit het boekje van de 500 serie, alleen kan ik het weer niet laten om er eigen ingrediënten aan toe te voegen zoals de cranberry’s en de pistache nootjes.
Biscotti is van oorsprong een Italiaans koekje wat veelal bij de koffie of thee gedronken wordt. Het wordt ookwel cantuccini genoemd. Het koekje wordt 2 keer gebakken, 1 keer in z’n geheel als een soort van brood en daarna nog een keer in plakjes zodat je de echte krokante biscotti krijgt. De Italianen dopen het koekje vaak in hun drankje zodat hij wat zachter wordt.
Ik vind ze heerlijk en ze zijn iets minder ongezond omdat er geen boter in dit recept zit.
Ingredienten voor ongeveer 20 biscotti
200 gram bloem
2 eieren
140 gram fijne kristalsuiker
1/2 vanille stokje uitgeschraapt
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
25 gram ongezouten amandelen
25 gram ongezouten pistache nootjes
25 gram cranberry’s
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg de 2 eieren toe. Meng het tot een ietwat plakkerig deeg.
- Kneed de nootjes en de cranberry’s door het deeg en maak er een bal van.
- Vorm het deeg tot een platte rol van ongeveer 5 cm breed en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de rol ongeveer 35 tot 40 minuten en haal hem dan uit de oven.
- Snijd de rol direct in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op de bakplaat.
- Bak ze nog ongeveer 10-15 minuten en keer ze dan om en bak ze nog eens 10-15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze na het bakken even afkoelen en daarna lekker met een kop thee op eten! Buon appetito!!